Ενημερώσεις μέσω RSS

Η υπηρεσία RSS σας επιτρέπει να βλέπετε πότε ανανεώθηκε το περιεχόμενο των συλλογών που σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε να λαμβάνετε κατευθείαν στον υπολογιστή σας τους τίτλους των τελευταίων καταχωρήσεων που επιθυμείτε αμέσως μόλις αυτά γίνουν διαθέσιμα στο openarchives.gr χωρίς να είναι απαραίτητο να επισκέπτεστε τον δικτυακό τόπο καθημερινά.

Για να μπορέσετε να κάνετε χρήση του RSS θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων (RSS reader). Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα ειδικό λογισμικό στο οποίο προσθέτετε τις σελίδες RSS που σας ενδιαφέρουν και αυτό με τη σειρά του ελέγχει τις σελίδες αυτές και σας ενημερώνει διαρκώς για οτιδήποτε νέο.

Μερικές από τις πλέον διαδεδομένες εφαρμογές RSS reader είναι: http://cloud.feedly.com/#welcome, http://my.yahoo.com και http://www.bloglines.com.

Για να ενημερώνεστε για τις αλλαγές στις αναζητήσεις που σας ενδιαφέρουν, αφού πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση κάντε δεξί κλικ πάνω στο πορτοκαλί εικονίδιο του RSS δίπλα στον τίτλο του αποτελέσματος και επιλέξτε από το αναδυόμενο μενού "Αντιγραφή συντόμευσης" (Copy Shortcut). Στην συνέχεια επικολλήστε τη συντόμευση στο πεδίο διεύθυνσης του προγράμματος ανάγνωσης ειδήσεων που χρησιμοποιείτε.